2011. szeptember 27., kedd

Harry Potter ajánló



A könyvet J. K. Rowling 1997-ben adatta ki. Először egy sor kiadó elutasította a könyvet, de végül a Bloomsbury fantáziát látott benne. Hatalmas sikert aratott, melynek köszönhetően Rowling egy csapásra gazdag ember lett.


A történet egy árva kisfiúról szól, aki csecsemőkorában elveszíti szüleit, és rokonainál kell felnevelkednie, akik cseppet sem kedvelik. Ám 11 éves korában kap egy titokzatos levelet, miszerint ő egy varázsló. Különleges iskolába kell járnia, amit Roxfortnak hívnak, így az árva kisfiúnak gyorsan a feje tetejére áll a világ. Egy teljesen új világba csöppen, amely tele van  rejtélyekkel, csodákkal és nem kevés veszéllyel. A teljes történet 7 kötetből áll. A regények Harry Potter életének 7 évét írják le 11 éves korától 18 éves koráig. Az évek múlásával a főhős személyisége is fejlődik és egyre vadabb kalandokba is keveredik, melyekből barátai segítsége nélkül nem mindig sikerülne neki kikeverednie. A könyvekben rengeteg a fordulat és a megdöbbentő esemény. Sok vicces szituációt és komoly jelenetet foglal magába.

A könyv rengeteg díjat tudhat a magáénak pl.: A Smarties Prize-t a legtekintélyesebb brit kitüntetést és 1998-ban a brit könyvkereskedők az év szerzőjének Rowlingot választották.
A regénysorozat egy nagyon izgalmas és érdekes fantasy sorozat. Én már elolvastam az egész történetet és nagyon élveztem bár a végét az író nagyon elkapkodta, de összességében fantasztikus.

Slinya

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése