2013. március 24., vasárnap

Ugrásról ugrásra

Interjú Borók Rékával

Fotó: Bögös Csenge

A képeslap gyűjteményem eltörpül iskolánk egyik tanulója, Borók Réka érmeinek sokasága mellett. Réka a héten is gyarapította sikereit, ennek kapcsán beszélgettem vele.


Mióta ugráló kötelezel?

Első osztályos korom óta. Az osztályomból többen is elmentek megnézni, milyen is ez, és velük tartottam.
Hogyan élted meg az idei diákolimpiát?
Az elmúlt pár évben ez volt számomra a legeredményesebb diákolimpia, amin részt vettem, mind csoport, mind egyéni versenyszámban.
 Elmondanád, milyenek ezek a versenyek?
Alapvetően mi a B kategóriában indulnunk, ami két versenyszámból épül fel. Egy 30 másodperces gyorsasági számból, és egy szabadon összeállítható 45-75 másodperces számból, amelynél magunk döntünk a nehézségről. Pontozzák a kreativitást, és az eredményesség mértékét.
Hogyan készültök fel ezekre a versenyekre, mennyit gyakoroltok?
Általában heti kétszer edzünk, de versenyek előtt előfordul, hogy heti négyszer-ötször is.
Azt halottam, segítesz a kisebbek felkészítésében is.
Igen, ez így igaz. K. Szabó Jánosné tanárnővel, és még pár nagyobb lánnyal együtt készítjük fel őket a versenyekre, fellépésekre.
Nem az ugráló kötél az egyetlen sport, amit űzöl. Mesélnél nekünk a kosárlabdás eredményeidről?
Persze. A minap is egy kosárlabda versenyen vettünk rész. B33 Országos Terület elődöntő fél profi kategóriába, ami egy három-három elleni verseny. Harmadik helyezést értünk el. A csapatban volt még Posztós Erika, Zsoldos Mónika és Bokor Gabriella.
Mióta kosárlabdázol?
Negyedik osztályos korom óta.
A csapatjátékot szereted jobban, vagy az egyedüli versenyzést?
Ez egy fogós kérdés. Ha az ugrókötelet nézem, akkor jobban szeretek egyéniben indulni, de mivel kosárlabdázom is, szeretem a csapatjátékot, ahol másokkal kell összejátszani. Szóval egálban vannak.
Fotó: Bögös Csenge
Mi volt a legviccesebb dolog sport terén, amire emlékszel az elmúlt évekből?
A legviccesebb talán az volt, hogy ugrókötelezésnél sokáig nem bírtam megcsinálni egy fekvőtámaszos elemet, és mindig bevertem az orrom.
Mit csinálsz a szabadidődben?
Szabadidőmben, ha nem sportolok, akkor barátokkal, vagy rokonokkal töltöm az időmet. Csak ritkán olvasok és tévézek, mivel nem igazán van rá időm. Nyáron szeretek strandra járni, túrázni, emellett imádok vásárolni.
Végezetül: Vannak sporttal kapcsolatos terveid a jövőre nézve?
Egyáltalán nem szeretnék sporttal foglalkozni, ez inkább csak kikapcsolni segít, és az alakomon javít, de igazából semmi tervem vele kapcsolatba a jövőre nézve. Amíg középiskolába járok – ha lesz időm rá – próbálom mindet folytatni, minél jobb eredményeket elérni. Ami igazán érdekel az a matek, ezzel szeretnék tovább menni.


Alexandra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése