2013. március 22., péntek

Itt a tavasz!

Fotó: Bögös Csenge

Énekelnek a madarak, süt a nap, minden meleg és fénnyel teli. Megújul a természet. Kinyílnak a virágok, előbújnak rejtekhelyükről a téli álmot alvó állatok. A tavasz talán a természet legszebb évszaka. Mi, emberek is vidámabbak és boldogabbak vagyunk. Vége a hosszú és hideg télnek. Levetjük bundás kabátjainkat, meleg ruhadarabjainkat, helyüket a lengébb és hűvösebb ruhák veszik át.
Mindenki szerelmes, ilyenkor párzanak az állatok is. Tehát zajlik az élet. És ez minden tavasszal így van.
Talán mindenkit meglepett az idei tavasz beköszönte. Március 15-re, nemzeti ünnepünkre virradóra hideget és havat hozott. Az időjárás óriási gondot okozott, hiszen emberek ezreit kellett kimenteni a hó fogságából. Mindenki összefogott és segített a bajba jutottakon. Mentőalakulatokat és kommandósokat vetettek be a mentésekre. Élelemmel és takaróval segítették a megrekedt és fázó embereket. Sokunkat megviselt ez. És talán ti is hallottátok valamelyik csatorna híradásából, hogy diákok is segítették önkéntesként a bajba jutottakat. Legyen ez mindannyiunk számára példaértékű!
Ha itt a tavasz, akkor hamarosan a tavaszi szünet is. Amikor minden diák és tanár kipihenheti fáradalmait. Használjátok ki azt az egy hetet, menjetek a természetbe, pihenjetek! Hisz a tavasz a megújulás évszaka. Nem csak a természet újul meg, hanem az ember is. Legyen kellemes és békés tavaszi szünetetek!

Gina

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése