2013. február 25., hétfő

Könyvajánló



Maggie Stiefvater: Hollófiúk 

Ez a történet alapvetően két szálon fut, amelyek lassan összefonódnak. Egyrészt betekintést nyerhetünk Blue Sergen életébe, akinek a családjában mindenki látói képességgel rendelkezik, kivéve őt. Blue nem konyít a jósláshoz, azonban különleges adottsága, hogy a jelenlétében felerősödnek az energiák. Ezenkívül megismerhetjük az Aglionby Fiúiskola négy tanulóját: Genseyt, akinek a mániájává vált a nyomozás a mágikus „Ley-vonalak” után;  „Adam, az ösztöndíjas hallgató, a kiváltságosok mintapéldánya; Ronan, a zabolátlan lélek, akinek érzelmi skálája a haragtól a kétségbeesésig terjed, és Noah, a csendes szemlélő, aki sok dolgot észrevesz, de nagyon keveset beszél.” 
„Nem látó csak két okból pillanthat meg egy szellemet Szent Márk éjszakáján. Vagy te vagy a lény igaz szerelme... vagy te ölted meg őt.”

Ezen az éjszakán − egész pontosan április 24-én − Blue a Ley-vonal mentén fekvő, romos templom előtt fagyoskodik látó nagynénjével, aki bőszen kérdezgeti az ott elmasírozó szellemek neveit, ugyanis akinek a szellemét megpillantják ezen az éjszakán, az biztosan életét veszti az elkövetkezendő 12 hónapban. Blue egyik évben sem lát egyetlen alakot sem, most azonban egy fiút pillant meg. Mielőtt a fiú eltűnne a templom falai között, Blue két dolgot tud meg róla: a neve  Gensey, és „hollófiú”, mivel az  Aglionby  (hollóval díszített) egyenruháját viseli. 
Blue-t már egészen fiatalon figyelmeztették: ő okozza majd igaz szerelmének halálát. A lány nem hisz az igaz szerelemben, ezért soha nem is aggódott emiatt. De ahogy az élete egyre jobban összefonódik a Hollófiúk furcsa és baljóslatú világával, már nem olyan biztos a dolgában.”
Véleményem szerint izgalmas és rejtélyes történetbe vág bele az, aki elolvassa ezt a könyvet. Telis-tele van humorral, ámulatba ejtő történésekkel és titkokkal. Ha tudni szeretnéd, hogyan kapcsolódik a történethez Barrington Whelk, az Aglionby megkeseredett latintanára, aki szintén megszállottja a Ley-vonalaknak, vagy mi Noah szörnyű titka, akkor olvasd el te is ezt a remek könyvet. Csak ajánlani tudom. 
Kedvcsinálóként megtekintheted az írónő által készített előzetest, ami teljes egészében az ő munkája (ő szerezte a zenét, ő rajzolta a képeket): ELŐZETES
A könyv elejéből is csipegethetsz a Könyvmolyképző Kiadó.jóvoltából:
RÉSZLET

Alexandra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése