2013. október 31., csütörtök

Rettegés Halloween estéjére



Filmajánlók

 
Nincs programod Hallloween estére? Aligha tudunk jobbat ajánlani mint egy - vagy esetleg több - horror film. Kiválasztottuk három horror filmet a közelmúltból, amik ideálisak lehetnek egy esti filmezéshez. Áthívhatod a barátaidat, húzd be a függönyöket, hűtsd be az üdítőt és készítsd a popcornt.


Kísértetjárás Connecticutban- The Haunting in Connecticut (2009)


A film 1987-ben játszódik, amikor is Matt szülei a költözés mellett döntenek. A lakóhelyváltás oka nem más, mint a srác betegsége. A főhősünk ugyanis rákos, s a kórház, ahol kezelik, messze van a városuktól.
Egyik alkalommal, az anya a kórházba menet talál egy eladó telket egy nagy házzal. Megtetszik neki a hely, kibéreli éjszakára, majd később meg is veszi. Ezzel a döntéssel az apa nem ért egyet, de végül beadja a derekát és az egész család odaköltözik.
Ekkor kezdenek el megmagyarázhatatlan dolgok történni a fiúval. A körülötte lévők mind a betegséggel járó hallucinációnak tudják be a dolgot, ám a Matt érzi, hogy valami nem stimmel körülötte.
Erről először Wendynek (a nővérének) beszél, aki beleveti magát a ház története utáni kutatásba. A lány rengeteg információt talál az ingatlannal kapcsolatban, ám lehetséges, hogy későn.
Időben tud szólni a családnak arról, hogy mi zajlik körülöttük? A filmben minden kiderül ;)
Kis kedvcsináló a filmhez: http://www.youtube.com/watch?v=xc3hu768n0M

Grave Encounters - Síri találkozások (2011)


"Az év legjobb horrorja" - írják sok helyen. A Síri találkozások egy ál-dokumentumfilm, kézi és rögzített kamerás jeleneteket egyaránt tartalmaz.
A film szerint egy dokumentumfilmes csapat a Síri találkozások című sorozatuk hatodik részét forgatta a Collingwood Pszichiátria régóta elhagyatott falai között. A csapat úgy tesz, mint mindig: felszerelik a kameráikat, a médiumuk színészkedik, idegeneket fizetnek le, hogy azt vallják, szellemek járnak az épületben, valamint a szellemek jelenlétét utómunkálatokkal tervezik megoldani. Ahogy telik azonban idő, egyre több furcsa dolog történik. Ablakok nyílnak, bútorok mozognak, a csapat fogyatkozik. 
A rettegés úrrá lesz mindenkin. A szellemek testet öltenek, és egy idő után már nem csak ijesztgetnek. A megmaradtak közül mindenki egyet akar: élve kijutni az épületből.

Kedvcsinálónak nézzétek meg az előzetest: http://www.youtube.com/watch?v=g8FBRATbJoA
Ha tetszett film, és nem tudatok betelni vele, nézzétek meg a második részt is.




[REC] - 2007



Egy újabb kézi kamerás ál-dokumentumfilm. Angela - riporter- és Pablo - kameraman - egy tűzoltó állomáson forgat, azzal a céllal, hogy nyomon kövesse a tűzoltók estéjét. Sokáig eseménytelenül telik az idő, ám egy váratlan pillanatban a tűzoltókat egy társasházhoz riasztják, ahol egy idős asszony elbarikádozta magát. 
Odaérve látják, hogy az asszony magán kívül van, a ruháját vér borítja. Nem kell sokat várni, míg az asszony az ott lévőkre támad. Az épületet karantén alá helyezik, senki sem hagyhatja el. A vírus, ami megtámadta az asszonyt tovább terjed. Nő a betegek száma, a fertőzöttek vadásznak az egészségesekre. Honnan ered a kór? Túlélheti ezt valaki?
Az előzetest itt találjátok: http://www.youtube.com/watch?v=YGJ_jPKOj1c

Alexandra és ßatu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése