2013. április 14., vasárnap

Hogyan fogyj helyesen


fotó: Bögös Csenge

Sajnos az idei tél túlságosan elhúzódott, így a tavasz is elég zűrös még. De ez csak jó hír azoknak, akik meg szeretnének szabadulni pár kilótól. Most ahhoz adok pár tippet, hogyan is adhatjátok le a számotokra nem tetsző területekről a felesleget.
Egyik legfontosabb dolog az egészséges étkezés. Sokan úgy gondoljátok, hogyha nem esztek, akkor lefogytok, és minden jó lesz. Igen, lehet, hogy fogytok, de amint elkezdetek enni, a szervezet elkezd raktározni, és az előzőnél is több felesleget tudhattok magatokénak. Szóval ezt NE csináljátok. Az sem jó megoldás, hogy csak gyümölcsöket esztek, mert a zsírok is alapvető energiaforrások. 

Ehettek mindent, de csak megengedett mennyiségben. Ha eddig túl sok cukros és zsíros élelmiszert fogyasztottatok, ne vonjátok meg a szervezetetektől, csak csökkentsétek le a mennyiségét. A gyümölcsök, zöldségek és tejtermékek arányát pedig növelhetitek. Én személy szerint szeretem a gyümölcsturmixokat, amik nagyon előnyösek, hiszen telítenek, így kevesebb más élelmet tudtok enni, és egészséges is.

Az egészséges táplálkozás nem elég ahhoz, hogy elérjétek a kívánt eredményt. Szükséges a megfelelő mennyiségű és módú testmozgás is. A futás minden izmot megmozgat, ezért sokan ezt választják, de ekkor hirtelen elkezdhettek fogyni a nem kívánt helyekről is. Bár ez minden gyakorlattal együtt jár, de a futásnál még gyorsabb lehet.

Sokatoknak elsősorban a hasatokkal van problémátok, erre a legtöbben a felüléseket ajánlják, de én most a has prést tanácsolom. (Ehhez itt is egy videó, hogy helyesen tudjátok csinálni: hasprés

A feladatokat sorolhatnám még, de inkább mutatok pár oldalt, ahol találhattok ízléseteknek megfelelően. 

Az edzés színesebbé tételéhez rakjatok be pörgős, a ti ízléseteknek megfelelő zenét. De ami még nagyon fontos, hogy ha lehet, napi rendszerességgel végezzétek ezeket. Amennyiben ezt nem tudjátok megtenni, mert nincs elég időtök, rendszerezzetek heti 2-3 edzést.
Sokan nem szeretitek ezeket a megszokott, és már unalmassá vált gyakorlatokat, ezeknek a személyeknek bátran merem ajánlani a zumba-t. Ritmusos, és nem megszokott lépéseket is rejt, így még jobban élvezhetitek. Rengeteg ilyen videót találhattok a youtube-on, illetve egyre több városban külön zumba edzéseket is tartanak.
Számos gyakorlatról írhatnék még, de akkor ennek a cikknek soha nem lenne vége. Remélem, hogy tudtam nektek segíteni, és eléritek céljaitokat ezen a téren!

Letti

1 megjegyzés:

  1. A cikk azt feltételezi, hogy lehet úgy fogyni, hogy csak egy adott helyről megy le a felesleg... Azért ez elég vicces feltételezés. Egy vödörből sem lehet kiönteni csak a jobb felében lévő vizet... Aerob mozgással tudjuk rávenni a szervezetet a zsírégetésre. A gyakorlatokkal izmokat tudunk fejleszteni, ami persze fontos feltétele a szép, formás testrésznek. Ugyanakkor hiába hasazunk napi szinten, ha nem végzünk kardió gyakorlatokat, mert lehet nekünk akármilyen hasizmunk ha a zsír eltakarja.
    A táplálkozásról pedig annyit, hogy figyeljünk a bevitt kalória mennyiségére, kevés szénhidrátot és több fehérjét fogyasszunk.

    VálaszTörlés