2013. április 9., kedd

A Lorieni Krónikák

Film- és könyvajánló


Fiúk, és Sci-fi kedvelő lányok!
Ha láttátok A Lorieni Krónikák első részének, a Negyediknek a filmes vált
ozatát, biztos töprengtetek azon, hogyan folytatódik a történet. Egyelőre semmi hír a második rész megfilmesítéséről, azonban könyvként már hazánkban is kiadták az első, a második és harmadik kötetet is. A Pittacus Lore nevű szerzőpáros (James Frey és Jobie Hughes) hat részesre tervezi a sorozatot, és ámulatba ejtően szövi a szálakat. Ajánlom mindenkinek, aki egy eseménydús történetre vágyik.

A leírásban cselekmény részletek találhatók!





A Negyedik - I Am Number Four (2010) - Első könyv



John Smith közel sem átlagos tinédzser. Még csak nem is ember. Egyike annak a 9 Védőnek (harcosnak) akik a földre menekültek, mikor a Lorien nevű bolygó lakosságát kiirtotta egy ellenséges nép, a  mogadoriak. Elrejtőzve élnek a földön a Cepanjaikkal (védelmezőikkel, tanítóikkal) míg ki nem fejlődnek a tálentumaik (különleges képességek, amik segítségükre lehetnek a harcokban). Az örökségeik lezárt ládákban vannak elrejtve, amiket csak akkor tudnak ki nyitni, ha már megjelent az első tálentumuk. Egy Lorieni védővarázslatnak köszönhetően nem ölhetik meg a 9 Védőt, csak azoknak a számoknak a sorrendjében, amiket kaptak.

"Kezdetben kilencen voltunk.
Hárman már halottak.
Hatan maradtunk.
A nyomunkban vannak, és nem nyugszanak, amíg mindnyájunkat meg nem ölnek.
A negyedik vagyok.
Tudom, hogy én következem."  (Első könyv, 16. oldal)


A Negyedik (akkor épp a Daniel álnevet használva) épp csak megmártózott a tengerben egy csinos lány társaságában, mikor elviselhetetlen fájdalom nyilallik a bokájába, és megjelenik rajta egy újabb motívum. Egész pontosan a harmadik, ami ezt jelenti, hogy a harmadik Védő halott. Ennek tudatában, a Capanja, Henri azonnal összepakol, és Ohio-ba, Paradise-ba viszi a fiút. A Negyedik újabb hamisított iratokkal és Jonh Smith álnévvel próbál teljesen átlagos tinédzserként beilleszkedni az iskolába. Egész jól megy, még barátra is lehel,  az ufó-megszállott Sam és a csinos Sarah Hart személyében (aki iránt később többet kezd érezni mint barátság), miközben megjelennek az első tálentumai is. Erről azonban tudomást szereznek a mogok is, akik egyből Paradise felé veszik az irányt. A Hatodik is Jonh nyomára akad, így a fiúnak nem egyedül kell szembe szállnia a tömérdek mogadori katonával. Vajon ketten elég erősek? Győzhetnek?


A hatok hatalma - The Power of Six (2011)


A második könyv már két szálon fut. Nem csak a Negyedik, a Hatodik, Sam és a Negyedik kutyának álcázott loreieni állata, Bernie Kosar életét követhetjük nyomon, de bepillantást nyerhet


ünk abba is, miként tengeti napjait a Hetedik. A lány egy spanyolországi kolostorban él Cepanjával már évek óta, a Marina névre hallgatva. Ő tudja, hogy nem biztonságos ennyi ideig egy helyen tartózkodni, de Cepanja, Adelina nem hajlandó elmenni. Már elvesztettte hitét a Lorienben, a kolostorban akar maradni. Marina nyomon követi az interneten terjengő híreket, miszerint Jonh Smith, körözött terrorista, és a lelkén szárad a paradise-i gimnázium lerombolása. Meggyőződése, hogy Jonh Smith egyike a 9 Védőnek, Adelinát azonban ez sem hatja meg. Nem hajlandó a Lorienről beszélni, tovább állni, vagy odaadni Marinának az örökségét tartalmazó ládát. Ha ez még nem lenne elég Marina számára, ott van a férfi, aki egy nyilvános helyen, kényelmesen ücsörögve, egy lorieni bölcsről, Pittacus Lore-ről olvasgat. Mégis ki ő? Embernek álcázott mogadori? A Hatodik rájön a Hetedik tartózkodási helyére, és útnak indul felkutatni. Odaér időben, vagy a mogok találják meg előbb a lányt?


A Kilencedik titka - The Rise of Nine (2012)


A Negyedik, Bernie Kosar és Sam betörnek a mogok egyik főhadiszállására, és olyanra bukkannak, amire még csak nem is számítottak. Az egyik cellában a Kilencedik ücsörög. Alig szabadítják ki, máris menekülniük kell. Az erődítményből azonban Samnek nem sikerül kijutnia. Mind tudják, hogy egyelőre képtelenek kiszabadítani, menedéket kell találniuk. Minél több időt tölt együtt a két fiú, annál kevésbé szívleli egymást.
A Hatodik nyomára akad a Nyolcadiknak, aki Indiában rejtőzött, de nem sokáig maradhatnak együtt. Veszélyes játékszer a teleportálás, és ezt a Hatodik is belátja, mikor a sivatagban ébred. Menedéket keres, de fogságba esik, és személyesen találkozik a mogok vezetőjével, Setrákus Ra-val. Hogy végződik az összecsapásuk? A többieknek sikerül időben a hatodik segítségre sietni? Ez az összecsapás, amire már évek óta várnak?



Ha egy ilyen akciódús történetet film formájában szeretnél nyomon követni, akkor megnézheted az első könyv filmes változatát. előzetes

 

Alexandra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése