2012. március 18., vasárnap

Tornaverseny


        Nagy csönd van a tornateremben… Csak a szerek zaja hallatszik. A gyűrű kattogása, a korlát nyikorgó hangja, a szekrény előtti dobbantó rugójának pattogása. A lovon kopogó kéz, a talajon erőteljes léptek. A terem fehér porfelhőben úszik a magnéziától. A duzzadó izmokon folyik a verejték. Küzdő arcok hadával találkozom.
        Ebben az évben február 16-án iskolánkban rendezték meg a megyei szertornaversenyt.
        Az események a délelőtt folyamán zajlottak. A kunhegyesi Nagy László Gimnázium és a Móricz Zsigmond Gimnázium, Közgazdasági Szakközépiskola és Kollégium csapata mérte össze erejét. A tíz órakor kezdődő erőpróba igen nagy feszültséget keltett a teremben. A talajra került először sor, majd ezt követően jött a ló. Harmadjára a gyűrűn bizonyíthattak, majd az ugrás következett. Végül a korlát és a nyújtó. Iskolánk a gyűrűn teljesített kimagaslóan, míg az ellenfél a lólengésben. A pontszámokat összesítve megszületett a végeredmény. Második helyen, 7,5 ponttal lemaradva az első helyezettől a kunhegyesi Nagy László Gimnázium végzett. A megyei győztes intézményünk csapata lett. Egyéniben Kakas Rezső K12.C osztályos tanulónk érte el az első helyet, őt Garai István és Budai András követte azonos pontszámmal.
        Gratulálunk mind a két csapatnak, hiszen rendkívüli teljesítményt nyújtottak a délelőtt folyamán! Az edzők is remek munkát végeztek. K. Szabó János és Sós János kitűnően készítették fel versenyzőiket.
        Hamarosan itt van a területi döntő is, ahol újra összemérhetik erejüket.
        További szép sikereket kívánunk!

(A Nagy László Gimnázium csapata: Szabó Sándor, Horog Sándor, Hadadi Roland, Kiss János, Kecskés Márk; a Móricz Zsigmond Gimnázium, Közgazdasági  Szakközépiskola és Kollégium csapata: Surányi Dániel, Kabai Richard, Horváth „Gyémánt” Krisztián, Budai András, Garai István, Kakas Rezső Viktor)

NewC

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése