2020. május 2., szombat

K.T. Hyland: Ments Meg.

Könyvajánló


Az urban fantasy egyre nagyobb népszerűségnek örvend napjainkban. Realisztikusabb, mint a sima fantasy, mert a személyek és a problémák nem egy alternatív univerzumban léteznek, ahová mi sosem juthatunk el, hanem ebben a világban, ezzel egy olyan érzést keltve az emberben, hogy akár az utcán sétálva is elmehet eme történet egyik varázslatos, de mégis hétköznapi szereplője mellettünk.





A mi városunkban Kisújszálláson, egy feltörekvő írónő foglalkozik ezzel a műfajjal. A Somnis Könyvkiadó jóvoltából egy már meglévő könyve újabb, javított formában került kiadásra. Több könyvével is találkoztam már, K.T.Hyland mégis csak most kezd ismertebbé válni.


Nem egy könnyű olvasmányról beszélünk, a sztori az elején rengeteg kérdést vet fel, ami egy kicsit összekuszálja az ember gondolatit. Ám ha haladunk a sztorival, ami eddig homályos volt, világossá válik. Nem egy átlagos történetvezetésről és problémákról beszélünk, ezért inkább érettebb gondolkodású embereknek ajánlom. A szereplőknek nincsen háttér sztorijuk, hogy megmaradjon a karakterek titokzatossága. Előszőr azt hinnénk, hogy hasonlít a Twilight-ra, de a sztori és a mű felépítése is merőben eltérő. A történet tudatosan lezáratlan, így utal az írónő arra, hogy lesz még folytatás.  A történetben nem minden az, aminek látszik, és ez az, ami tovább viszi a cselekményt. Személy szerint az elsők között olvastam a könyvet, és már nagyon várom a folytatást. A Somnis Kiadó oldalán az első fejezetet ingyenesen el tudjátok olvasni, ha felkeltette az érdeklődéseteket. 

Pádár Csenge

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése