2020. május 2., szombat

Hogy rákattanhass

Sorozatajánlók

Íme néhány sorozatajánló. Vigyázat! Függőséget okoz!






Odaát:

A sorozat 2005-ben kezdte pályafutását a vásznakon. Az elejétől a mai napig nagy népszerűségnek örvend. 15 évaddal büszkélkedhet, ami most a záró évad lett volna, de sajnálatos módon a mostani helyzet miatt a forgatásnak le kellet állnia, és még nem tudjuk, mikor tervezik újra kezdeni.
Maga a sztori két alap köve a Winchester testvérek: Sam a fiatalabb és Dean az idősebb, akik már gyerekkoruk óta kiképzés alatt állnak az apjuk által. Apjuk elvesztette a fiúk édesanyját egy démon miatt, onnantól kezdi el vadászni a világon élő sötét lényeket. Erre a fiúkat is megtanította. Felnőve a srácok igen nagy hírnévre tesznek szert a vadászok között, de nem pont jó értelemben, sajátos stílusok miatt. Mindenki úgy tartotta: ahol a Winchesterek vannak, ott van a legnagyobb baj. Lehet, hogy a többi vadász így tarja, de már számtalanszor mentették meg a világot.
Akinek van testvére nagyokat fog nevetni a srácok közötti összetűzéseken, meg a csipkelődéseken.
A lények igen részletes leírással rendelkeznek, és egy teljesen új szemszögből mutatja meg az angyalokat és a démonokat is.  Aki szereti a misztikus lényeket és egy kicsit horror beütésű sorozatokat egy kicsi humorral, annak ezt a sorozatot mindenképpen látnia kell egyszer életében.


Szégyentelenek:

Nem tipikus amerikai sorozatról beszélünk. A Gallagher család életet mutatja be nekünk, akiknek elég sok problémával kell szembe nézniük, de nem mindig a legjobb megoldást választják. Nekik valóban a lét a tét, a betevő falatra valót is csak úgy tudják beszerezni, ha beváltják a kuponokat a lopott újságokból. A család tagjai már megszokták ezt a fajta életmódot, ezért számukra már természetes a szegénység.  Egy alkoholista apa, aki csak lóg csak család nyakán, az édesanya meg csak néha bukkan fel. A gyerekek eközben iskolába járnak, sokan dolgoznak, vagy akár iskola mellett is vállalnak munkákat. Mindeközben a törvények határait feszegetik, és nagyon sokszor összetűzésbe kerülnek a rendőrséggel.
A kínos humor és a helyzetek teszik igazan élvezetesé a sorozatot. Egyik szereplőt sem lehet utálni, de szeretni sem: egyaránt mutatják a negatív és pozitív tulajdonságaikat. Hatalmas társadalmi problémákat feszeget nekünk, az emberi erkölcsöket is megkérdőjelezi és kifigurázza a sorozat.



Teen Wolf

2011 óta fut, és eddig 6 évad hosszú.
Ez már tényleg egy tipikus amerikai sorozat, ami a képünkbe nyomja a jóképű izmos fiúkat és mindenben tökéletes lányokat. Ám nem ez a lényege a történetnek, de emiatt sokan nem nézik.És amiatt sem, mert azt hiszik, hogy megint valami olyasmi kaliberű szerelmes vérfarkasos, vámpíros sztorival találkoznak, mint az összes többi ilyen alapkoncepciójú sorozat.  Először főszereplőnk is azt hiszi, milyen jó is vérfarkasnak lenni, hiszen az ereje miatt bekerült az iskolai sport csapatba, és népszerű lett, de még csak a felszínt kapargatja a vérfarkaslétnek: ezután jönnek a problémák, mivel megtapasztalja a telihold hatásait, és hogy miképpen vadul meg.

A többi farkassal való összetűzéseket sem kerüli el - vagy csak egy sima nézeteltérés, vagy területi harcok miatt. Eközben nem csak saját fajtársaival akadnak problémai, de feltűnnek más lények is a sztoriban, akik nem kedves szándékkal jöttek. Személy szerint elég előítéletes voltam, mikor elkezdtem nézni, de kellemesen csalódtam, és egy remek sorozatot találtam magamnak.



Pádár Csenge

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése