2020. május 1., péntek

Filmek, amiket érdemes megnézni


Négy film, négy kategória


Különböző tevékenységek léteznek saját magunk lefoglalására - legfőbbként a mostani helyzetben - amik pedig a leggyakoribbak a telefon és a számítógép használata. Igaz számos dolog van még, amivel szórakoztatni tudjuk magunkat, de most leginkább a filmezésre szeretnék kitérni. Ezért is akarok bemutatni nektek négy különböző kategóriájú filmet, amik unaloműzésre tökéletesek.


1.Csillagainkban a hiba

Sokaknak ismerős ez a film, hiszen ez a film először könyv adaptációban látta meg a napvilágot John Green kezei által. A kamasz Hazel és Gus sok mindenben hasonlítanak egymásra, és még többen különböznek a kortársaiktól, hiszen a két tinédzser egy súlyos rákbetegek önsegítő csoportjában ismerkedik meg egymással. A lány elválaszthatatlan társa egy vontatható kis oxigénpalack, a srácnak pedig már amputálni kellett a lábát. Hazel és Gus ennek ellenére teljes életet akar élni, ugyanúgy, ahogy a többi kamasz. Az egymás iránt érzett szerelmük azonban egészen új, különös utakra sodorja őket

Megjegyzés: Igazi tanulságos romantikus film, amiben előfordulnak könnyfakasztó részek. Érdemes megnézni, még akkor is, ha már láttad.
Kategória: romantikus, dráma


2. Rémségek cirkusza

A tizennégy éves Darren semmiben sem különbözik a kertvárosi kölyköktől. Ám mindez
megváltozik, miután a barátjával találkoznak egy utazó cirkusszal. A kamaszt megigézi a Rémségek cirkuszának és szörnyeinek világa. Nem csoda, hogy igent mond a Larten Crepsley nevű vámpírnak, amikor az felajánlja neki, hogy őt is vérszomjassá változtatja. Az újdonsült vérszívó csatlakozik a cirkusz förtelmes társulatához, és ezzel együtt belecsöppen a vámpírok és a még náluk is veszedelmesebb ellenfeleik, a vérszipolyok között folyó ádáz küzdelembe.

Megjegyzés: Annyira magával ragadó, hogy a végén még te magad is vámpírrá válsz.
Kategória: kalandfilm



3. Viharsziget

Bátran tudom ajánlani ezt a filmet – nem csak akkor, ha Leonardo Di Caprio rajongó vagy. Igazi
thriller, és eléggé elgondolkoztató egy film, nem is beszélve annak atmoszférájáról. Az egész egy világtól elzárva, a Massachusetts állam partjainál fekvő kis szigeten lévő elmegyógyintézetben játszódik, ahol fogva tartják az Egyesült Államok legveszedelmesebb elmebeteg bűnözőit. Amikor az ötvenes években a szigorúan őrzött intézményből megmagyarázhatatlan módon megszökik egy gyilkosságért elítélt nő, az intézmény igazgatója, Dr. Cawley kénytelen külső segítséget kérni. Két rendőrbíró, Teddy Daniels és Chuck Aule utazik a szigetre, hogy kiderítse, mi történt, és megtalálja a szökevényt. Danielsnek nemcsak a munkáját hátráltató pszichiáterrel, hanem a saját démonjaival is meg kell küzdenie.

Megjegyzés: Megdöbbentő valóság, amit nehéz elhinni. 
Kategória: thriller



4. Feketék fehéren

Csak hogy egy kis vidámabb filmet is belecsempésszek a listába. Miután Marcus és Kevin Copeland ügynök legutóbbi megbízatása is kudarccal végződik, a „nagy ügyet” a riválisaik kapják. Nekik kell megakadályozniuk, hogy elrabolják a felső tízezer és a társasági élet két üdvöskéjét, a Wilson lányokat. Eközben Kevinre és Marcusra megalázó feladat vár: ők kísérik a reptérről a szállodába a két elkényeztetett hölgyet. A társaság azonban kalamajkába keveredik, a két szépség pedig megsérül. Veszélybe kerül a hétvége legfontosabb társasági eseménye. Kevin merész tervvel rukkol elő: ő és Marcus fogják eljátszani a két kikapós díva szerepét.

Megjegyzés: Garantált a nevetés. Örök klasszikus.
Kategória: vígjáték



Ágoston Dalma

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése