2012. május 23., szerda

Díjátadás és közönségtalálkozó az Ifjúsági Sajtófesztiválon


Amíg a végzősök a német érettségi felett agyaltak, mi, alsóbb évesek az egyhetes  szünet utolsó napját élveztük. A DUE Médiahálózat ezen a napon, 2012. május 11-én rendezte meg a 19. Országos Ifjúsági Sajtófesztivált. A rendezvény a budapesti Millenáris Fogadóban zajlott le több mint ezer diákújságíró jelenlétében. Itt adták át a Tehetségkutató Diákmédia Pályázat nyereményeit, többek között az Ifjúsági Sajtódíjat is. A díjazottak között ékeskedett a Móricz Zsigmond Gimnázium, Közgazdasági Szakközépiskola és Kollégium online diákújságja is. Az idén induló MOHA (= MÓricz HAngja) különdíjban, dicséretben részesült.

Épphogy betoppantunk, a városunk nevét hallottuk  Pataki Zita szájából, és már lehetett is felmenni a színpadra az értékes nyereményért. Ám az igazi izgalmak csak ezután következtek. Körbenéztünk a hatalmas helyiségben és mindenfelé standokat láttunk felállítva. Volt, ahol angol nyelvvizsga-felkészítőre lehetett jelentkezni, volt, ahol a legújabb okostelefonokat lehetett kipróbálni. Nézelődésünk közben breakbemutató, akrobatikusrock-produkció színesítette a színpadon a programkavalkádot. 
A nap fénypontja a déli órákban a közönségtalálkozó volt, ahol különböző sztárokat láthattunk és hallhattunk. Kállay-Saunders Andrástól például megtudtuk, hogy a Megasztár 5 döntőse édesanyját és nagymamáját jött látogatni országunkba, amikor is tudomást szerzett a híres tehetségkutatóról. A reklámot látva gondolta, kipróbálja, hiszen nem veszíthet semmit. A mai napig is figyelemmel követi a sikeres műsort. Az idei versenyzők közül Radics Giginek, a rendkívül tehetséges fiatal lánynak szurkol. Ő maga a legjobb 5-ből kiesve nem tántorodott meg. Célja, a mai napig is, énekesként bejárni a világot. „Oda megyek, ahová a zene visz”- mondta. Ám céljai közt szerepel az üzleti egyetem befejezése és saját stúdiójának elkészítése is. Sokakat érdekelt, hogy hogyan érzi magát itt, Magyarországon. Erre a következőt felelte: „ Nagyon szeretek itt élni. Kedvesek az emberek, és ez a legjobb dolog a világon. Itt énekelhetek, azt csinálhatok, amit a legjobban szeretek.” Legutoljára kiadott száma pozitív visszajelzéseket kapott. Az I love you című lírai dalában az igazi Andrást láthattuk, az egy hónap múlva megjelenő szerzeménye viszont már pörgős klubszámnak ígérkezik. Bevallása szerint műveit maga írja. A dallam, a szöveg egyaránt az ő ötletei alapján valósul meg. A hangszerelést azonban a hozzáértők végzik. Volt olyan kedves és elénekelte Adele híressé vált számát, a Rolling in the Deep-et, ám arra kérte a közönségét, hogy a magas hangoknál segítsünk, hiszen csak pár perccel előbb ébredt fel. A kíváncsi diákok kérdéseinek elfogyta után lelkesen pózolt a bezsongott tinik fényképezőgépeinek és türelmesen osztogatta az aláírását a rajongóknak. Én magam is kaptam egyet, szívecskével dekorálva.
Node ez mind-mind csak töredéke annak, ami várta az érdeklődőket. További cikkeinkből megtudhatjátok, milyen izgalmas és nem mindennapi programokat szerveztek az odalátogatóknak.

New-C

A díjazottak listája itt található.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése