2011. december 19., hétfő

Meghökkentő történet

Napjainkra szerencsére már csökken a közúti balesetek száma, de ennek ellenére is sok baleset történik még. Szembetűnőbb és felháborítóbb a dolog, mikor egy gyermekkel történik.

Nemrégiben Kínában egy kétéves kislányon 2 személygépkocsi is áthajtott egy forgalmas utcán. Több mint 10 percig feküdt a földön, mire megszánta egy takarító, de  már sajnos késő volt.

  Wang Yue a kórházba érve kómába esett, orvosai szerint pedig, ha fel is ébredt volna, már csak vegetatív állapotban élhette volna  életét. A felvételekből  kiderült, hogy 18 ember haladt el a vérben fekvő Yue mellett, kik csupán megnézték, de nem segítettek rajta. http://www.borsonline.hu/news.php?hid=48406%2Fmeghalt-a-kislany-akin-ketszer-hajtottak-at-hatborzongato-video%C2%AD%1C%C2%AD
Ez csupán egy eset a több százból. Számadatok sokassága mutatja mennyi baleset történik napjainkban.  
Tavaly 9 százalékkal kevesebb személysérüléses közúti közlekedési baleset történt útjainkon, mint az előző évben. A balesetek száma 2006 óta folyamatosan csökkenő trendet mutat. Tavaly a balesetek kimenetele is kedvezően alakult: a halálos balesetek száma 14%-kal, a súlyos sérüléssel járóké 11%-kal csökkent. Az autópályákon azonban 6%-kal több baleset történt. Közúti balesetben 739 személy vesztette életét, 83 fővel kevesebb, mint egy évvel korábban. Az ittasan okozott balesetek száma is szintén csökkent, összesen 17 százalékkal
 2010-ben több mint 16 300 személysérüléses közúti közlekedési baleset történt, 69%-a lakott területen belül. A lakott területen kívül okozott balesetek száma nagyobb mértékben, 11%-kal, míg a lakott területen belül.
Ma már nem tudhatjuk, hogy melyik percben, mi történhet velünk. Mi hiába vigyázunk saját és a gyermekek épségére, ha a sofőr épp akkor nem figyel és elgázol minket. Én azt mondom, vigyázzunk egymásra,hogy ezek a számadatok egyre jobban csökkenjenek!

Letti

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése