2011. december 19., hétfő

Hatalmas veszteség érte a MotoGp versenyzőit!

2011.október.23-án súlyos veszteség érte a MotoGp versenyzőit, rajongóit, de legfőbbképpen Marco Simoncelli családját és barátait. A 24 éves olasz gyorsasági motorkerékpáros a malajziai vb-futamon bukott szerencsétlenül. Marco az első kör végén kicsúszott egy kanyarban, majd a mögötte haladó Valentino Rossi és Colin Edwards is nekiütközött. Az utóbbi kettő sérülés nélkül megúszta az esetet, viszont bukásuk előtt mindketten áthajtottak a földön fekvő Simoncellin, akinek motorját próbálták kikerülni.  Az olasz versenyző sisakja leesett. Kritikus állapotban szállították a szepangi pálya egészségügyi központjába, ahol már nem tudtak rajta segíteni. Meghalt. 
Elvesztettük napjaink egyik legnagyobb tehetségét. „Pályája” 15 évesen kezdődött. Megnyerte a 125 köbcentis Európa-bajnokságot és bemutatkozott a vb-n.17 éves volt , amikor elősször nyert világbajnoki futamot. Feljebb is ment 2006-ban, és ahogy a 125-ben, itt is lépésről lépésre fejlődött, nem robbant be, fokozatosan lett a legjobb. 2008-ban már világbajnokságért hajtott. Sőt, megnyert hat nagydíjat, egy futammal a vége előtt a címet is megszerezte.2009 nem sikerült tökéletesen neki, egy előszezonbeli bukás miatt a nyitófutamot kihagyta és a másodikon, még sérülten lett a 17. helyezett. A lemaradást az év végéig sem tudta behozni, hiába nyert újra hatszor, még háromszor elesett versenyeken is, harmadikként zárt a pontversenyben.2011-ben fellépett a Gresini Hondához.Brnóban az első  dobogóját érte el.Életében csak egy MotoGp –futamon vezetett.Jerezben az élről, kilométeres előnyről bukott az esőben, ám Steve Parrish volt a vb-versenyző, a BBC jelenlegi szakkommentátora biztos benne, hogy jövőre fel tudta volna venni a harcot a legjobbakkal.
Megemlékezésében írta Parrish:"Olyan tehetséges volt, hogy hamarosan a világbajnokságra hajthatott volna, és biztos vagyok benne, hogy képes lett volna a legnagyobbak közé emelkedni.”
„Sic olyan volt nekem, mint az öcsém lenne. Amennyire kemény volt a pályán, annyira szeretnivaló volt az életben. Még mindig nem hiszem el, hogy ezt történt. Máris nagyon hiányzik!" -Vélekedett róla Valentino Rossi.


Szöszi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése