2015. március 30., hétfő

In Memorian Play IT 2014


Már gőzerővel készülünk az idei első Play IT rendezvényre, mely április 25-én lesz a Syma csarnokban. A tavalyi élményektől felbuzdulva már jó előre, februárban megrendeltük jegyeinket. Laza egy hónap van még az alkalomig, így végre elérkezettnek látom az időt arra, hogy kedvcsinálóként felelevenítsem a novemberi eseményeket.



A tavalyi második Play IT találkozót november 29-én és 30-án rendezték meg Pesten.
 A „kockatalálkozónak”, melyet két naposra terveztek, ismét a Syma csarnok adott otthont. Pár osztálytársammal összeállva már harmadik alkalommal vettem részt a rendezvényen.

Három éve még túl korán, az 5:17-es vonattal utaztunk fel a Millenárisba. Az a kiruccanásunk sajnos elég szerencsétlenül sikerült. Több mint három órát álltunk sorba, míg bejutottunk. Odabent hatalmas tömeg volt, lépni is alig tudtunk. A játékoknál fél órákat kellett várnunk, hogy sorra kerüljünk. Ezt nem nagyon élveztük, így viszonylag hamar kimentünk az épületből. Szefi, a videós találkozóját még megvártuk, csináltunk vele egy-egy közös képet és hazamentünk.
Két éve ősszel már a Syma csarnokba mentünk. Egy óra alatt sikerült bejutnom, míg a többiek egy másik fajta jeggyel fél óra alatt bent voltak, és a hely is elég volt, kifejezetten jó programok voltak. Rengeteget játszottunk
:)
Tavaly a tavaszi alkalmat a nyelvvizsgánk miatt kénytelenek voltunk kihagyni.

Egy éve, ősszel viszont sikerült ellátogatnunk. Már jó előre, szeptemberben megrendeltük a jegyeinket. (Ebből később akadt egy kis bonyodalom (a szalagavató miatt L), de szerencsére sikerült mindent megoldanunk.)
A nagy napon a fél hetes vonattal indultunk útnak.  Még nyitás előtt odaértünk, így volt időnk felmérni a sorok állapotát. Szerencsére nekünk, Delux jeggyel rendelkezőknek, alig kellett várnia. Azonban a sima elővételes és a helyszíni jegyesek sora elég hosszú volt.
Mi összesen addig álltunk kint, amíg a Szegedről jövő haverunk megérkezett és megtalált minket. Aztán két perc alatt bejutottunk a csarnokba.
Ott három épület volt berendezve játékokkal, szimulátorokkal és színpadokkal.
Először letudtuk a kötelező Play IT shopot, ahol kiváltottuk az ajándék pólónkat. Itt is hamar végeztünk, így rengeteg időnk maradt arra, hogy végig próbáljuk az összes játékot.
A Call of Duty : Advanced Warfare sátrában kezdtünk. Ismét ráeszméltem arra, hogy még mindig siralmasan béna vagyok az FPS (szemből lövöldözős) típusú játékokban. Ezen kívül még kipróbáltuk a Splatoon -t és a Sunset Over Drive –ot is, melyek a COD –hoz hasonlóak. Ezek után meglátogattuk a sportos standokat, „fifáztunk” és a The Crew –val szórakoztunk.
Kora délután belecsöppentünk egy kisebb baráti társaságba (az osztálytársam online barátai). Megismerkedtünk velük, majd elmentünk az Arénába ebédelni.

Három óra fele visszamentünk a csarnokba a színpadi műsorokat nézni. A legérdekesebbek a youtube videósai (GoodLike, Covery, Alexovics, Sirius, Szirmai Gergő, Kiss Imre) és a multiplayeres játékok versenyei voltak. Kifejezetten élveztük a League of Legends 5 vs 5 –ös elődöntőit.
Mikor ennek is vége lett, úgy döntöttünk, elindulunk haza. Az úton, mint eddig minden évben, ez alkalommal is volt egy csuda jó kalandunk.
Első alkalommal Ceglédtől egy elég erős szagokat árasztó nőszemély boldogította a vagonban ülőket, tavaly drogosokkal utaztunk együtt, most pedig 60 fokban, vaksötétben hasított a szerelvény.
Ezt a kis szépséghibát leszámítva teljesen jól éreztük magunkat egész nap. A programok érdekesek voltak és a társaság is kiváló volt. Mindenkinek csak ajánlani tudom, egyszer látogasson el a Syma csarnokba.

ßatu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése