2014. október 27., hétfő

Sorozatajánló, vadabb fantáziával rendelkezők számára 1. rész




Szereted a thrillereket, horrorokat, de egy sorozatot sem ismersz a témában? Akkor most jól figyelj! A következő cikkeimben a kedvenc sorozataim fogom nektek bemutatni (szigorúan spoilermentesen!), annak reményében, hogy majd kedvet kaptok hozzájuk.


Az első kiválasztottam nem más, mint az Amerikai Horror Sztori, melyet véleményem szerint túl kevesen ismernek, holott messze a legjobb „fiatal” sorozat a témában. Sugárzása 2011-ben indult az Amerikai Egyesült Államokban. Azóta túl van három egész évadon, a negyedik pedig október 8.-án startolt el. (Ezt azért hangsúlyozom ki, mert a szériák nem összefüggőek, történetük teljesen más.)

Az első évad tulajdonképpen egy család életét meséli el. A sztori Bostonban indul, ahol Ben (a férj) viszonyt folytat egyik diákjával. Miután ez a felesége számára kiderül, hatalmas balhét csapnak, majd a család egy új élet reményével Los Angelesbe, egy felújított kúriába költözik. Ott Ben és Vivien megpróbálja rendezni megtépázott kapcsolatát, míg lányuk, Violet, próbál beilleszkedni a helyi gimnáziumba. A lány egyébként súlyosan depressziós hajlamú, mindig magába száll, vagdossa magát. Egyik alkalommal kicsit elveti a sulykot, ekkor ismerkedik meg egy Tate nevű sráccal, aki egyre többször látogatja. Ezért felmerül a lány fejében, hogy a fiú talán többet érez iránta, mint barátság. Egyre csak azon kattog az agya, hogy a fiú miért csak a kúriában akar vele találkozni. A válasz majd kiderül…
Az évadnak egyébként nagyon jó a története, ám cselekményekből lehetett volna benne több is. 10/8-as kategória ;)

A második évad ennél sokkal összetettebb. Az egész eseménysorozat egy házaspár nászútjával indul, akik Amerika legrémisztőbb helyeit járják be.
Később átvált az idősík 1964-re, megismerkedünk Bloody Face-szel, akit egy brutális gyilkosság elkövetésével vádolnak. A férfi tagadja a vádakat, elmegyógyintézetbe kerül.  Ott megismerkedik Grace-szel, aki szimpatikus lesz neki.
Ezzel párhuzamosan Lana, az újságíró, ellátogat az intézetbe, hogy leleplezze a falakon belül zajló borzalmakat. Ám Jude nővér (az Asylum megszállottan katolikus vezetője) útját állja, bezárja az intézmény falai közé, s Dr. Arden (az ottani orvos) gondjaira bízza. Ettől a ponttól kezdve beindul a sorozat cselekménye és rengeteg bonyodalom veszi kezdetét.
Nekem speciel a három évad közül ez a kedvencem. A vallási fanatizmus, a tudományos kísérletezés, és az intézményen belüli erőszak remek összhangban van benne. Nagyon beadta. 10/10 :)

A harmadik évad a Coven nevet viseli. A történet 1830-ban kezdődik, amikor egy rabszolgatartó nemes asszonyt (aki a valóságban is létezett) élve eltemetnek. Ám a „vodoo királynő” megátkozza, így nem hal meg, hanem a föld alatt szenved.
Ezután a jelenbe ugrunk, bekapcsolódunk a New Orleansi boszorkányiskola mindennapjaiba, ahol négy lányt ismerünk meg.
Egyik éjszaka a lányok bulizni mennek, a szórakozóhelyen a helyi futballcsapat tagjai megerőszakolják Madisont.  A lány, mikor magához tér, erejét használva lemészárolja a srácokat.
Később Zoe és Nan összefog, s a csapattagok legjobb testrészeiből összeillesztik Kyle-t.
Ez Fiona (a főboszi) fülébe jut, és határozottan nem tetszik neki, hiszen még mindig retteg egy esetleges boszorkányüldözéstől.
Ezt próbálja a lányok tudtára adni, nem éppen a legfinomabb módszerekkel…
A szememben ez az évad volt a legkevésbé izgalmas, a legkevesebb borzongató rész a Covenban történt. Viszont a benne lévő beszólások, oltások miatt nagyon is megéri nézni, meg persze a történet részletessége is király. 10/7 :)
ßatu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése