2014. március 12., szerda

Novemberi tavasz a Móriczban



Most is, mint minden év telén, a 12.-esek és 13.-osak legnagyobb örömére, megrendezésre került a szalagavató. Végzőseink hatalmas izgalommal várták, hogy büszkén viselhessék a szalagot. Sokan már hónapok óta készültek, hogy felejthetetlenné tegyék ezt a napot a maguk, és a hozzájuk közelállók számára. Igen, itt a táncosokra gondolok. A csütörtöki és a pénteki fő próbán már a fellépő ruhába próbálhattak.

Szombaton 4 óra körül megszállták a gimnázium épületét, és legszebb mosolyukat mutatva fényképezkedtek. Ekkorra a hozzá tartózókkal és tanárokkal megtelt a tornaterem. Az ünnepséget Szilágyi Patrik 11.-es tanuló nyitotta meg. Ezután Szabó Tamás főigazgató úr egy megható beszédet mondott. A beszéde közben egy elgondolkodtató dal csendült fel, a „Márti dala”, melyet az igazgató úr egy útra való csomagnak ajánlott. 
A beszéd után következett az, amit egy végzős tanuló szeptember óta vár; a szalagtűzés. Az osztályok egyesével vonultak a színpadra, és ott megkapták a szalagot, és ők is köszöntötték osztályfőnöküket. Már hagyománnyá vált az alsóbb évesek táncos, zenés, vicces műsora. Nagy sikert arattak a négy és öt év alatt összegyűlt fotók. Rengeteg nevetés és sztori hangzott el a videó alatt. A műsort Uzsorás Szilveszter, végzős diák beszéde zárta, aki megköszönte a végzősök nevében szüleik és tanáraik munkáját, de ezt a pezsgő kihűlésére hivatkozva röviden fogalmazta meg. 
Mire ennek vége lett a vendégváró termekben meg volt terítve az asztal. A pezsgő mellet süteményhegyek, hideg tálak és üdítők várták az est főszereplőit. Az osztályfőnökök beszéde után a táncosok elmentek átöltözni, amíg a többi diák a tornaterem felé vette az irányt, hogy megnézhesse társai műsorát. A tornaterem lassan benépesedett, és mindenki a nyitó táncokat várta. 
Az első produkció bécsi keringő volt, amit Jándi István tanított be. Az andalító zenére a lányok kecsesen, légiesen, a fiúk elegánsan és férfiasan táncoltak. 

A következő csoport a latin táncok közül a szambát választotta, melyet a modern tánc lépéseivel tarkítva tettek egyedivé. A közönség végig tapsolta a produkciót, hiszen a pörgős zene mindenkit magával ragadott. 
Az utolsó tánc is bécsi keringő volt de teljesen más koreográfiával. A táncot a híres Kacsora Tamástól sajátíthatták el, aki a táncparketten majdnem 40 főt mozgatott meg, így ők voltak a legnépesebb tánccsoport. A lányok fehér báli ruhája mellett a fiúk fekete frakkban mutatták meg a tudásukat. 
Mire mind a három csoport végig táncolta műsorát a fényképező gépek, videokamerák elemei kimerülőben voltak, és a hozzátartozók szemeiben büszkeség és öröm könnyei csillogtak. A végzősök egy tánccal köszönték meg a sok fáradozást szüleiknek.
Kis idő múlva retró discoban bulizhattak a fiatalok. Itt már nyugodtan, izgalomtól mentesen engedhették ki a feszültséget. Szerintem ez a nap mindenki számára emlékezetes marad élete végéig.  

new girl
fotók: Bögös Levente

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése