2014. március 31., hétfő

Könyvjelzők ízlés szerint



Unod, hogy a kezeid közé akadó papír cetliket kell könyvjelzőnek használnod? A minap jártam könyvesboltban, ahol aranyosabbnál aranyosabb könyvjelzőket találtam – borsos áron. Úgy döntöttem maradok, az általam készített könyvjelzőknél, hiszek ezek is vannak olyan szuperek, mint a boltban árult társaik. Milyenek is ezek? Hogyan készülnek?



 

 

 

Szalagos könyvjelző

 

Amire szükséged lesz: 

egy könyv hosszánál valamivel nagyobb szalag (kb. 22 cm), 
2 db szalagzáró, 
medálok, függők ízlés szerint (hozzájuk
szerelőkarika),
esetleg gyöngy és gyöngyfűző tű (helyettesíthető egy második medállal.)
 Eszközként: olló, kombinált fogó

Hogyan fogjunk hozzá?

Érdemes először a medálokat és/vagy gyöngyöket a szalagzárókra felrakni, és ezután a fogóval rögzíteni a szalag két végén a zárókat.


Teás csésze

 

Amire szükséged lesz: 

színes vagy mintás papír,
fonál, 
olló,
ragasztó, 
díszítéshez, amit szeretnénk – íróeszközök rajzoláshoz, papír és forma nyomó vagy olló figurák ragasztásához, vagy bármi más, amit el tudtok képzelni

 

Hogyan fogjunk hozzá?

A lapot hajtsátok össze egyszer és az él mentén úgy rajzoljatok egy csészét vagy bögrét, hogy az egyik oldala – lehetőleg a talpa – a hajtáson legyen. Vágjátok ezt ki, és vágjatok még egy téglalapot is (nem muszáj, hogy ugyan olyan színű legyen, mint a csésze.) Vágjatok le a fonálból 13-14 cm-t, majd a végei illesszétek a csésze és a téglalap közepére a két végét. Ragasztóval kenjétek át a papírt majd illesszétek őket össze. Miután megszáradt a ragasztó kedvünk szerint díszíthetjük.

Szörnyecske

 

Amire szükséged lesz: 

színes vagy mintás papír, 
fehér papír, 
olló, 
ragasztó, 
íróeszköz, 
vonalzó

 

Hogyan fogjunk hozzá?

Rajzoljátok meg a képen látható alakzatot. Rajzoljatok három négyzetet, L alakba. Fontos hogy a négyzetek egyenlő nagyságúak legyenek. A képen látható módon felezzétek meg a két négyzet, és vágjátok körbe az alakzatot. A két háromszöget hajtástok egymásra, közéjük tegyetek ragasztót. Ha megszáradt fehér papírból vágjatok ki köröket és ragaszátok fel a háromszögre. Alakítsátok ki a szem többi részét, ragasztással vagy rajzolással. A fehér papírból vágjatok ki egymáshoz kapcsolódó háromszögeket és ragasszátok fel, ez lesz a szörnyecske fogsora.
 





Ceruza

 

Amire szükséged lesz:

színes vagy mintás papír, amin
ek az egyik oldala fehér,
ragasztó, 
olló

 

 

Hogyan fogjunk hozzá?

Vágjátok ki a papírból egy téglalapot (kb 4-5*15 cm). A tetején hajtsatok le egy vékony csíkot, úgy hogyha a fehér oldal van felül a tetején van a színes csík. Fordítsátok át a lapot, úgy hogy a színes oldal legyen felül. A tetején hajtsátok be a lap széleit középre, mintha egy papírrepülőt hajtogatnátok. A lehajtottak középen csíkban színesek lesznek, mellettük a lap fehér. Hajtsátok a széleket újból középre. Fordítsátok meg a lapot és láthatjátok a ceruza hegyét. A lap alját hajtsátok fel, hajtatok nagyjából 1 cm helyet fehéren. Fordítsátok meg lapot és hajtástok be a papír két oldalát, úgy, hogy egymáson legyenek, és a kapott ceruza színes része egy szép téglalap legyen. Ragasszátok egymásra ezeket az oldalakat.
Alexandra
fotók: Kovács Kinga

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése