2013. november 4., hétfő

Gólyahét a Móriczban



Mint minden évben, idén is a DÖK megszervezte a gólyahetet, amelynek lényege, hogy a 9. évfolyamosokat felavassák. Mi, mint a legkisebbek, már a nagy esemény előtt egy héttel megtudtuk feladatainkat, hogy fel tudjunk készülni rájuk. Nagy lázban tartotta az iskolát, de még nagyobban minket, hogy melyik lesz a legjobb gólyaosztály az idén, kik lesznek minél viccesebbek, ötletesebbek. Hétfőn el is kezdődtek a feladataink. Minden elsősnek vödörben kellett vinnie a tanszereit, és reggel az ajtónál süteményt kellett ennünk. De ez a sütemény sem volt egy átlagos házilag sütött. A legrosszabb ez volt az egész reggelben. A napunkat, vödröt hordva a kezünkben, benne a tanszereinkkel kellett töltenünk, sőt a nagyszünetben még fotózás is várt minden 9.-es osztályra. 




Kedden még inkább falusiasabb környezetben érezhettük magunkat. Az volt a feladatunk, hogy gumicsizmában kellett lennünk egész nap, és az osztály egyen pólójában kellett megjelennünk, majd az osztályfőnökhöz írt dicsőítő verset a nagyszünetben az udvaron fel kellett olvasnunk. Az után természetesen visszamehettünk a tanóráinkra, hogy ne maradjunk okítatlanul
A szerdai napunk azért lájtosabban indult; kedvenc plüss állatunkat kellett magunkkal hoznunk a gimnáziumba, de nem azért hogy tanuljanak, csupán csak ez volt az aznapi feladat. Az érdekesebb az volt, amikor az elsősök előadták betanult meséiket, amely egy, vagy maximum két perc lehetett. Mesés délutánunk volt ez biztos. 
Ez a nap is elmúlt, s másnap reggel újabb feladatunk, hogy láthatósági mellénybe kellett mennünk, de ezúttal nem a rendőrök miatt kellet viselnünk. 

Amit reggel nem sejtettünk, és ami egész héten kíváncsiságban tartott minket, annak a feladatnak volt az egyik kelléke. A nagyszünetben megszabadítottuk az iskolánk környékét és az udvarát a szeméttől. Ezt a feladatot nem pontozták, de jó volt érezni, hogy teszek valamit a suliért. 

A legnagyobb kihívás az utolsó napon volt, sőt ide némi bátorság is kellett. Kicsit visszamentünk még a kicsibaba korba: pelenkában kellett bejönnünk, szánkba cumival, és természetesen mivel gólyák vagyunk, egy gólyacsőrt is fel kellett vennünk. Amint beléptünk a főbejáraton és lefotóztak minket, úgy hittük, hogy ennyi volt a feladat mára. De nem... A nagyszünetben ismételten kihívtak minden gólyát az udvarra, és osztályonként kacsatáncot kellet járni, de már ez sem volt pontozva. A napunk így vidámabb lett az élménynek köszönhetően. 












Az órák - úgy éreztük - lassabban teltek, mint általában, de csak azért, mert nagyon vártuk az estét, hiszen a gólyabál is ekkor volt. Lázasan készülődtünk erre is. Az estén különböző ügyességi feladatokon vettünk részt, mint például székfoglaló, kártyavárat építeni egyik osztálytársunk hátán, kanalazni a kólát, vagy esetleg szívószállal fújni egy pingpong labdát. Az ügyességi feladatok után a legjobban várt pillanat következett, a gólyatánc. Ezzel zártuk az estét, majd az eredményhirdetés következett, s azután a fogadalomtétel. A legjobb gólya címet a gimis osztály kapta meg, a második helyezés a közgazdaságisok és az informatikások lettek, a harmadik helyezett pedig a nyelvi előkészítő osztály. Számomra nagyon szuper gólyahét volt, és kívánok ugyanilyen örömteli, és szórakozásban gazdag hetet a jövő évi újoncoknak.

Aradi Ferenc
fotók: Bögös Csenge

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése