2013. január 26., szombat

Évek munkája!



Rimóci
2012. november 16-án rendezték meg a kazári szóló és páros táncversenyt, immáron hatodik alkalommal. A verseny célja: a fiatal, tehetséges táncosok bemutatkozása, számukra megmérettetési lehetőség biztosítása.
A versenyen indult iskolánk két tanulója, Gönczi Sarolta és Bacskai Martin is. Hetekkel a „küzdelem” előtt kezdtek el készülődni. Mikor elérkezett a „nagy nap”, izgalommal indultak a hosszú útnak.

A rendezvény, amelyre az Aba Sámuel Általános és Alapfokú Művészeti Iskolában került sor, a Salgótarján melletti kis falucskában igen népszerűnek számít. Igaz, a környékbeliek jóval nagyobb számban neveztek be, de ez nem tántorította el a Nagykun Táncegyüttes két tagját. Kötelező táncukként rimóci csárdást és frisst választottak, amelyet már több mint egy éve folyamatosan tanultak. Szabadon választott előadásukban majdhogynem helybéli produkciót vittek magukkal. Túrkeve táncait mutatták be.
Túrkevei
A csoportok szereplése után a zsűri félrevonult, hogy értékelje a látottakat. Ez idő alatt Kovács József, a Nógrád Táncegyüttes tagja közös táncolásra hívta a nézőket és a szereplőket. Végül a zsűri meghozta döntését.  Nehéz dolga volt, hiszen három korcsoport munkáját kellett értékelnie: alsó és felső tagozat, illetve középiskola. Mindenki nagy izgalommal várta a végeredményt. Végül a zsűri a harmadik helyet ítélte oda iskolánk két diákjának a III. korcsoportban. Hatalmas örömmel vették át oklevelüket és kitűzőjüket. Saci mindezek mellé egy hímzett rimóci keszkenőt, Martin pedig egy szalagot is kapott. Nem hiába készültek a versenyre, a nagy műsorokra való gyakorlás mellett megérte még ezt is vállalniuk. Tavaly is indultak ezen a versenyen, ám akkor nem értek el eredményt. Most újra megpróbálták – és sikeresen szerepeltek. Elégedettek az idei teljesítményükkel, de úgy döntöttek,  jövőre is nekivágnak az akkor már VII. kazári szóló és páros táncversenynek.
Folk Garage
Gratulálunk, és további sikereket kívánunk nekik!
(Központi zenekar: Folk Garage – A zsűri tagjai: Kiss Anita, Szabó János)

NewC

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése