2013. január 30., szerda

Egy osztály élete


Nagy meglepetés volt számomra, amikor ráakadtam a G10/9.C osztály blogjára. Saját blog egy osztálynak!? Eleinte elképzelésem se volt, mi mindent tartalmazhat ez az oldal. Miket írhatnak bele? Milyen hírekkel tudják ellátni az érdeklődőket? Kíváncsivá tett, így hát belenéztem. Csodálkozásomra információk hada lepett el. Azt sem tudtam, hova kattintsak, mit érdemes legelőször megnézni, elolvasni, mi érdekel a legjobban. A tavalyi év minden eseménye fel volt jegyezve, amelyeknek részesei voltak.
Első bejegyzésük 2011. június 30., csütörtök, ami azt jelenti, hogy még „csak” a beiratkozáson estek túl, de ők már egy osztálynak tekintették magukat, még ha nem is találkozott mindenki mindenkivel. A későbbiekben leírták a sulikezdés legfontosabb információit, a gólyatábor közeledtét, megosztották első közös képüket, kedvenc zenéiket, videóikat, első napjukat az új helyen, a másodikat, és így tovább. A gólyahetet és a gólyabált olyan részletességgel jegyezték le, hogy az olvasó úgy érezheti, mintha maga is ott lett volna. Írásaik frissek, naprakészek, szókimondók, és ami a talán a legjobb: laza hangvételűek.
Szabó Balázs Bendegúz, az osztály egyik karakteres tagja tölti fel eme blogot adatokkal, és ő is szerkeszti minden egyes kis részletét. Elmondása szerint azért készítette, hogy összehozza előre az osztályt, és hogy még a suli előtt megismerkedjenek egymással. Sikerrel járt, hiszen még a gólyatábor előtt találkoztak. Ám az ő esetük igen különleges, hiszen ez év elején 10 új taggal bővült az osztályuk. Hogy hogyan fogadta ezt a már egy éve összeszokott csapat, olvasd el az erről szóló bejegyzésüket, sok minden kiderül belőle. Kellemes keresgélést!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése