2012. április 26., csütörtök

A gyáva

Iskolánk Média termében, 2012.január 19-én, 13 órai kezdettel előadást tartottak érdeklődő diákjainknak, a Budapestről érkező Néző Művészeti Kft. színésztagjai. Bár az előadást a tízedikes és tizenegyedikes tanulók számára rendezték, mégis akadtak kilencedikes és végzős érdeklődők is. A kábítószer-függők írásai alapján készült, A gyáva című drámát Kovács Krisztián és Scherer Péter mutatta be. Az előadás valójában egy drogfüggő fiúról szól, aki vergődik a saját maga és a környezete csapdájában. A fiú remek verseket ír, de sajnos nem tud kitörni a kábítószer rabságából.


Az előadás után a drogfüggő fiút alakító színésszel, Kovács Krisztiánnal beszélgettünk, aki válaszolt nekünk pár kérdésre.
1.    Miért a színészi pályát választotta?
Igazából, már kiskorom óta vonzódtam a színészethez. Mindig is érdekelt ez a pálya. Sok mellékszerepet megkaptam, de sosem voltam főszereplő. Többségében szavalóversenyeken vettem részt, de ott is csak második és harmadik helyezéseket értem el.
2.    Most milyen darabokban szerepel?
Jelenleg a Kisded játékok-ban játszom, ami teljesen különbözik a most előadott darabtól. Abban nem lehet dadogni, vagy a közönséghez szólni, mint A gyáva című drámában. A Kisded játékok darab egy igaz történetet dolgoz fel: négy 17 éves fiú egy parkban megerőszakolt egy 14 éves lányt. A bírósági tárgyalás három éven át tartott, így a színpadi szöveg is három évet dolgoz fel: a megerőszakolástól az ítélethozatalig. Egyébként A gyáva című darabot a jövő hónapban már 75. alkalommal fogjuk előadni.
3.    Szereti ezt csinálni? Miért?
Igen, szeretem a munkám, hisz feltölt. A tantermi színészet frissen és ébren tart. Sosem hagy ellustulni. Számomra a színészet egyszerre szenvedés is és jó érzés. Jó adni másoknak.
4.    Mit ajánl azoknak a fiataloknak, akik a színészi pályán szeretnének elindulni? Milyen tanácsot adna?
Hm…az igazság az, hogy ha tanácsot adnék, az nagyképűség lenne, de ha valaki ezen a pályán szeretne elindulni, kell lenni ösztönzésnek, és mindenféleképpen kell hozzá kitartás.

Sajnos nem sok kérdésre tudott nekünk válaszolni a főszereplő, Kovács Krisztián, mert sürgős dolga volt, de azért mégis szakított ránk egy kis időt. Az interjú végén gratuláltunk neki a nagyon hiteles szerepléshez.

Kovács Krisztiánról:
Kovács Krisztián 1978. Január 24-én született, Vésztőn. 1994-től aktívan szerepel különböző színházakban. Az utóbbi időben úgynevezett futó előadásokat tart Scherer Péter színész - rendezővel. Pár részen keresztül a Jóban Rosszban című nagy sikerű magyar sorozatban is feltűnt, Kavics szerepében.
„Egyszerre szenvedés is és jó érzés.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése