2012. február 12., vasárnap

Valentin nap? Egy frászt!

 Február 14. Uramisten! (Fut át minden férfi fejében.) Na beszélgessünk erről pár  szót.
    Gondolom a Valentin nap eredetét mindenki tudja, ezért erről nem tartanék prédikációt, no meg nem is azért "fizetnek"...

Igazából nem értem, hogy minek kellet ezt a fajta néphagyományt átvenni az angoloktól, de biztos, hogy valami okos (NŐ) találta ezt egy remek korszerűsítési lehetőségnek. Mert ugyebár, ha belegondolunk, kétféleképpen történhet, persze mindkét esetben az úriember szív, és hölgy kap 120 féle ajándékot. Szóval van az, amikor már e jeles alkalom előtt, keresgéli az ember a megfelelő ajándékot, minden boltot felkutat, és minden percben csak az ő szerelme és a Valentin nap jár a fejében. Másik lehetőség, hogy kimegy a fejéből az egész, és aznap vesz 1 vagy 2 szál rózsát, meg talán egy bon bont, viszont nem idegesítette magát 2 vagy 3 héten át! Ez azért elgondolkodtató, főleg, ha mindkét esetben ugyan az a visszhang... Lehet egy kicsit feltűnő, hogy csak a férfiakat említem, de hiába hívják ezt az eseményt a szerelmesek világnapjának, én nagyon sokszor láttam, hogy csak kizárólag a PASI vett   ajándékot, csak kizárólag a PASInak volt ebből gondja, és csak a PASI pénztárcája bánta az egészet (tisztelet a kivételnek). Szóval véleményen szerint, ezt az egészet csak azért találták ki, hogy a nők ne értelmetlenül lógjanak a pasi nyakán, hanem legyen egy olyan nap, amikor kötelező módon elvárják az ajándékot. Hogy ez mire jó? Nem tudom. Mert mindenki azt hajtogatja folyton, hogy "nem az számít milyen ajándékot adsz, csak az érdekel hogy szeress, és ne úgy mutasd ki, hogy elhalmozol ajándékokkal". AKKOR MINEK NEKED AJÁNDÉK??? BÁLINT VAGY???? Nem gondoltatok még bele ti, nők, hogy konkrétan egy férfi nevéről van elnevezve ez az egész ünnep? BÁLINT nap. És mégis mindenki, ha azt hallja, hogy Valentin nap egyből "Úristen mikor is van?? Ajándékot kell vennem a csajomnak!". Persze az jó dolog, ha pont eltaláljuk azt az ajándékot, és az este folyamán a hölgyektől kapunk egy "megfelelő kompenzációt" a fáradalmakért, de van akinek ez is csak napi rutin, semmi különleges.
    Szóval kedves férfi társaim, mielőtt elkezdenénk túlaggódni a dolgokat, lassítsunk le, vegyünk virágot, vigyük haza, és lehetőleg többször mondjuk, hogy "szeretlek kicsim". Önök hölgyeim, pedig ne dramatizáljanak ha nem 48 karátos gyűrűt kapnak 2 millió ért, csak egy szeretleket, attól, aki tényleg igazán szereti önöket.

Dominik

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése