2011. november 22., kedd

London előtt


Vasárnap, azaz november 20-án kezdődik az év utolsó nagy teniszeseménye, a férfiak ATP- világbajnoksága. A helyszín immár második éve, London (legalább emberi időben lesznek a meccsek J). Minden évben ez a torna zárja az évet, és a januári Australian Openig, nemigen láthatjuk kedvenceinket játszani. A világ jelenlegi nyolc legjobb játékosa vesz részt a VB-n, a világranglistás pontok alapján. Persze, ha csak nem lesz visszalépés, mert így év vége felé, már többen is – érthető módon – sérüléssel bajlódnak. Reméljük nem lesz…
Na, de kik is vesznek jegyet ezen a héten a brit főváros felé? Vagy ülnek fel a saját magángépükre?
Nézzük!
Ott lesz természetesen a jelenlegi világelső, a szerb Novak Djokovic (az én egyik kedvencem J). Az idén szenzációs évet produkált, nyert három Grand Slamet (Australian Open, Wimbledon, US Open), öt Masterst és több kisebb tornát. Vitathatatlanul ő most a legjobb. Ám a legutóbbi tornáról is kénytelen volt visszalépni vállsérülés miatt. Én nagyon bízom benne, hogy ott lesz a VB-n, mert nélküle nagyot esne a torna színvonala. Ajde!
Másodsorban a spanyol Rafael Nadal utazik Londonba. (Ő az én nagy kedvencem J). A negyedik idei Grand Slam, a Roland Garros megnyerésével, immár tíz GS címe van. Neki kellett átadni a világelsőséget a szerbnek. Játékából adódóan sérülésre hajlamos, egy hónapja már nem is játszik, de ha jó állapotban van – ezt egyelőre nem tudjuk - nyerhet. Az akarással nem lesz gond. Vamos!
A világranglista harmadik jelenleg, a skót Andy Murray. (K.F.J. szpíker szerint ejtsd: Marri J). Egy ideje ő az angolok nagy reménysége, és most haza pályán játszik majd. Nyert már pár nagyobb tornát, igazán sokoldalú a játéka, de az igazi kiugrás még várat magára. Talán most?
A negyedik kvalifikált a tizenhat GS címmel büszkélkedő, az idén a harmincadik életévét betöltő, svájci Roger Federer. Őt azt hiszem, hogy nem kell bemutatni. A világ legjobb játékosának mondják (lehet vitatkozni J), és sok mutatóban valóban utolérhetetlennek látszik. Úgy tűnik, hogy jó formában van, hiszen legutóbb alig egy hete nyerte meg a Párizsi Masterst. Meglátjuk, hogy át tudja-e menteni ezt a sikert a szigetországra is.
Az ötödik, aki már elég korán megtudta, hogy indulhat a tornán, az az általam csak kis manónak hívott, szintén spanyol David Ferrer. Elsősorban salakon nagyon jó, mint a spanyolok általában, de más borításon is képes lehet jó eredményre. Vajon ez éppen most történik meg?
Hatodikként a nem túl jóképű, de félelmetes szervájú francia, Jo-Wilfried Tsonga kapott jogot arra, hogy részt vegyen a legjobbak versenyén. Legutóbb Federerrel döntőzött Párizsban. Ő lehet az egyik fekete ló. Képes lehet meglepetést okozni.
Az utolsó előtti helyet a cseh Tomas Berdych szerezte meg. Magas, erős, ügyes játékos, de valami eddig mindig hiányzott belőle, hogy igazán nagy játékos legyen. Talán egy nagy győzelem?

Végül, de nem utolsósorban, ott lesz az amerikaiak jelenlegi legjobbja, halacska, azaz Mardy Fish. Idén volt pár kiugró eredménye. Ő a másik fekete ló. Ha jó hetet fog ki, ő is nyerhet.
A csoport: Djokovic, Murray, Ferrer, Berdych
B csoport: Nadal, Federer, Tsonga, Fish
A csoportokban a teniszezők körmérkőzést vívnak, majd a jobbik két-két versenyző jut tovább az elődöntőbe, ahol az első helyezettek ütköznek meg a másodikakkal. A döntő 27-én lesz a londoni O2 Arénában.
Aki szereti a teniszt, annak kötelező lesz nyolc napig a képernyő elé tapadni. Én magam az interneten követem majd az eseményeket, Digi Sport hiányában.L
Izgalmas meccseket kívánok, és jó szurkolást! Győzzön a legjobb!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése