2019. november 12., kedd

Üdvözöljük a gólyákat!

Gólyahét a Móriczban, gólya-avatás a koliban


2019. október 14-től - 18-ig tartott az idei gólyahét. Minden napra jutott valami izgalmas feladat, valami vicces kihívás, melyek igyekeztek még jobb közösséget kovácsolni az egyes osztályokból.  

A képen a következők lehetnek: 5 ember, , mosolygó emberek, álló emberek és belső térAz első nap egyenpólóban kellett érkezni az iskolába a gólyáknak, és egy kiskori képet kellet hozniuk magukkal. A képekből tabló készült, melyet a bejárat mellett lehetett nézegetni egész héten. J 












A képen a következők lehetnek: 4 ember, , mosolygó emberek, álló emberekA második napon az osztályoknak elő kellett adni egy színdarabot. Ezt előzetesen húzta ki minden osztály, hiszen készülni kellett a bemutatóra, valamint reggel már a színdarabnak megfelelően beöltözve kellett érkezni. 

A képen a következők lehetnek: 15 ember, , mosolygó emberek, álló emberekA hét közepén, azaz szerdán, takarítóként kellett jönni iskolába, vödörrel a kezünkben. A tanfelszerelést ezúttal nem az iskolatáskában kellett hozni, hanem a vödörben. Nagyszünetben minden osztályból 2-2 fő részvételével egy fát ültettek közösen az iskola udvarán. 

A képen a következők lehetnek: belső térCsütörtökre az osztályoknak minél több kupakot kellett gyűjteni. Az összegyűlt kupakokat – sok-sok zsákkal – jótékony célra ajánlották fel.  Ezen a napon nagyszünetben be kellett mutatni az osztályfőnökről készített karikatúrát, és előadni a róluk írt dicsőítő verset – az egész iskola előtt. 






A hét legizgalmasabb napja a péntek volt. A diákoknak kacsacsőrben, pelenkában, és cumival a szájukban kellett megérkezniük reggel. Harmadik óra után elő kellett adniuk a jól ismert kacsatáncot, amelyhez a felsőbb évesek is csatlakozhattak. De nem ez volt a pénteki nap fénypontja, hanem az este, ahol az osztályok egymás ellen vetélkedtek. Különböző, vicces feladatokat kellett megoldaniuk. A verseny végén bemutatták az osztálytáncot, aminek a zenéjét sorsolás alapján kapták meg az egyes osztályok. Az eredményhirdetés izgalmas pillanatai után ebben az évben is diákfogadalmat kellett tenniük az újdonsült gólyáknak. Ennek megpecsételésére egy igazán ízletes "süteményt" ettek meg. A fogadalom után jött az este legizgalmasabb része, a diszkó. A partin részt vehettek a felsőbb évesek is és külsősök egyaránt. A legtöbb pontszámot elért osztály idén a 9SZAB volt. Szerintünk nagyon jól sikerült a hét, gratulálunk minden osztálynak!

Még több fotóért és videókért látogassátok meg a DÖK Facebook oldalát!


A kollégisták számára a gólyahét előtti szerda is izgalmas délutánt tartogatott: idén is megrendezésre került a kilencedik osztályos tanulók számára a koli-avató. 











Az esemény lényege, hogy az újonnan beköltöző diákok megismerkedjenek kollégista társaikkal, ezért a versenyt 4 csoportban játszották. 










A legfontosabb feladat az volt, hogy a Hupikék Törpikék bármely szereplőjének jelmezében kell megjelenni a rendezvényen. 18:00-kor megkezdődött az eseménydús este. Mindenféle ügyességi feladatot kellett megoldani a diákoknak. A verseny végén az új kollégisták fogadalmat tettek, ez után az eredményhirdetés következett, ahol a nyertes csapat egy kis ajándékban részesült.


Az eseményről még több fotót találsz a Móricz Facebook oldalán

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése