2011. október 1., szombat

Diákönkormányzati választás ’2011’



 A 2011-es diákönkormányzati választásra szeptember 15-én,  egy csütörtök délután került sor. Az idei választás korántsem  volt  hétköznapi. 

Az elején csak egy személy volt, aki jelöltetni szerette volna magát diákönkormányzati tagnak és mivel már mindenki kezdett lemondani róla, hogy idén is lesz diákönkormányzat,  ezért én is a jelöltek közé ültem át, így esélyt adva arra, hogy ebben az évben se maradjunk képviselet nélkül.  Süveges Ferenc tanár úr arra buzdította a jelenlévőket, hogy ők is csatlakozzanak. Létszámellenőrzést tartottunk, ugyanis ha nincs meg az 50% -os jelenlét az osztályok képviselőiből, akkor nem is lehet szavazni. Végül a folyosóról „összefogdostunk” pár diákot, így sikerült elérni a kívánt százalékot. Mivel még mindig csak ketten voltunk jelöltek,  ezért további toborzó szövegekkel buzdítottuk a többieket a csatlakozásra. Végül sikerült még két elsős lányt beszervezni. De még mindig kellett valaki, aki nemsokára meg is érkezett Gyenge Gergő személyében. Így összeállt az igencsak szerény létszámból álló diákönkormányzat. Egyhangúan mindenki megszavazta a tagokat, így létrejött a csapat. Ezután minden tag bemutatkozott és elmondta mik a tervei a továbbiakban. Mivel a fele társaság hirtelen döntött úgy,  hogy tag lesz, ezért a programismertetés  finoman szólva is nehézkes volt, de jó politikusokhoz méltóan a nem felkészült emberek ezen is könnyedén átlendültek. És így született meg a 2011/2012-es diákönkormányzat: Gyenge Gergő, Tichy-Rács Alex, Kaziáner Cintia, Házi Marietta és Nagy István Dávid személyében. Ezután még egy kis megbeszélést tartottunk és ötletbörzét a tagokkal és azokkal, akik szeretnék segíteni a diákönkormányzat munkáját. Végh Melinda tanárnő összeírta az ötleteket és végül lezárult a választás.

Slinya

1 megjegyzés:

  1. Móriczosok! Ébresztő! Így kell történnie egy olyan testület megválasztásának, mely a diákság érdekeit hivatott szolgálni?

    VálaszTörlés